Nedjelja 16. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiĐokić: Srpska otvorena za nove investicije

Đokić: Srpska otvorena za nove investicije

BANJALUKA, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je danas, u razgovoru sa delegacijom vodeće kineske kompanije za izgradnju energetskih i infrastrukturnih objekata CGGC /China Gezhouba Group Corporation/, da je Srpska otvorena za nove investicije, te da se može ostvariti dobra saradnja sa ovom kineskom kompanijom.

Tokom sastanka koji je održan danas u Banjaluci, Đokić je upoznao predstavnike kineske kompanije o projektima koji se trenutno realizuju i planovima razvoja energetskog sektora u Republici Srpskoj.

“Srpska je otvorena za nove investicije, a posebno smo zainteresovani za model javno-privatnog partnerstva u kojem bi `Elektroprivreda Republike Srpske` bila nosilac razvojnih projekata”, istakao je Đokić.

Iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva saopšteno je i da je Đokić u ime Vlade Republike Srpske zahvalio predstavnicima CGGC na spremnosti da podrže investicije u Srpskoj.

Generalni menadžer kompanije CGGC Čen Ksiangdong naveo je da je ova kineska kompanija, osim energetskih projekata, zainteresovana i za investicije u oblasti rudarstva i saobraćajne infrastrukture.

Kineska kompanija CGGC nalazi se među 250 najboljih u svijetu, a u proteklih 45 godina uradila je više od 4.000 energetskih projekata, među kojima je i najveća hidrocentrala na svijetu “Tri klisure”. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti