Petak 19. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve VijestiVažno povezivanje sa evropskim energetskim tokovima

Važno povezivanje sa evropskim energetskim tokovima

BANJALUKA, Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je danas da je za EU veoma važno da BiH bude povezana sa evropskim energetskim tokovima, bilo prema Hrvatskoj ili Crnoj Gori, te da će EU investirati 64 miliona evra u prenosnu elektromrežu.

“To regionalno povezivanje je vrlo važno, a kompanija `Elektroprenos` ima velike planove po pitanju investicija u budućnosti koje podržava i EU”, rekao je Incko novinarima nakon razgovora sa direktorom “Elektroprenosa” Matom Žarićem.

On je čestitao menadžmentu ove kompanije na uspješnom radu, navodeći da se akumuliralo oko 300 miliona KM posljednjih godina, koje treba da budu investirane i reinvestirane u distributivnu mrežu da se ne bi desili neki poremećaji u radu.

Visoki predstavnik podsjetio je da je ova kompanija prije više godina bila u krizi i da je iskoristio “bonska ovlaštenja” da produži mandat tadašnjem direktoru kompanije Dušanu Mijatoviću, te da su se u međuvremenu akcionari kompanije dogovorili o budućnosti “Elektroprenosa”.

Direktor “Elektroprenosa” Mato Žarić rekao je da planovi koje je zacrtala ova kompanija manje-više idu svojim tokom, a da postoje problemi sa Zakonom o javnim nabavkama u dijelu provođenja procedura u vezi sa izborom dobavljača za isporuke i radove.

On je naveo da je visokog predstavnika upoznao o svim problemima u poslovanju, te da ga je zamolio da se uključi u njihovo rješavanje da bi ova kompanija imala potpunu deblokadu u procesu poslovanja. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti