Subota 2. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasBajatović: Ove godine neće biti poskupljenja gasa

Bajatović: Ove godine neće biti poskupljenja gasa

BANATSKI DVOR, Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da u tekućoj godini neće biti povećanje cijene gasa, a da i međunarodne procjene za naredne tri godine predviđaju ostanak cijene gasa na aktuelnom nivou.
Bajatović je, u izjavi novinarima tokom posjete ministra energetike i rudarstva Srbije Aleksandra Antića podzemnom skladištu gasa u Banatskom dvoru, rekao da je prosječna cijena gasa na ukrajinsko-mađarskoj granici, gdje ga Srbija, preuzima, 170 dolara.

 

“Ako ne bude velikih oscilacija kursa dolara neće biti promene cene gasa. Gas neće poskupeti, ali ni značajno pojeftiniti“, naglasio je Bajatović, navodeći da ne očekuje da će kurs dolara previše oscilirati, bez obzira na izmjene na finansijskom tržištu.
Ova godina će, prema njegovim riječima, biti cjenovno ugodna za potrošače.
Bajatović ističe da se ne očekuju velike oscilacije cijene gasa ni u prvoj polovini iduće godine, kao i da su procjene Svjetske banke i međunarodnih kompanija da neće biti većeg rasta cijene nafte u naredne tri godine, tako da će i cijena gasa u Srbiji ostati na ovom nivou. Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti