Petak 29. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasPonovo sniženje cijene gasa

Ponovo sniženje cijene gasa

ISTOČNO SARAJEVO, 5. MAJA /SRNA/ – Preduzeće “Sarajevo-gas” iz Istočnog Sarajeva ponovo je snizilo cijene za isporuku prirodnog gasa svojim korisnicima, koje su sada za domaćinstva manje za 7,08 odsto, a za komercijalne i industrijske kupce za 6,58 odsto.

Prema novom cjenovniku, domaćinstva će sa uračunatim PDV-om po metru kubnom plaćati 0,76 KM, a komercijalni i industrijski kupci 0,83 KM.

Direktor “Sarajevo-gasa” Slavo Krajišnik rekao je Srni da nova cijena prirodnog gasa važi od 1. aprila i da će se primjenjivati nakon dobijanja rješenja Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske.

“Sarajevo-gas” Istočno Sarajevo očekuje da Regulatorna komisija za energetiku razmatra njihov zahtjev za smanjenje cijene prirodnog gasa koji su podnijeli 28. aprila.

“Ukoliko rješenje o smanjenju cijena ne bude završeno do početka slanja računa za potrošeni gas za mjesec april, `Sarajevo-gas` će isporučiti račune po staroj cijeni, a korekciju će izvršiti na računima za maj”, pojasnio je Krajišnik.

Snabdijevanje skoro 4.000 korisnika ovog energenta sa područja grada odvija se normalno.

Krajišnik je istakao da smanjenjem cijena ovo preduzeće ima sve više zahtjeva za uvođenje gasa u stambenim objektima, te da je ovaj energent postao konkurentan i za komercijalne potrošače.

Ističući da je cijena gasa sada dosta manja u odnosu na cijenu električne energije, koja je korištena za grijanje, Krajišnik očekuje da će broj potrošača gasa u narednom periodu biti znato veći. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti