Subota 20. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeSve Vijesti“EPS snabdevanje” danas pripojeno JP Elektroprivreda Srbije

“EPS snabdevanje” danas pripojeno JP Elektroprivreda Srbije

BEOGRAD, U nastavku reorganizacije Elektroprivrede Srbije radi efikasnijeg i profitabilnijeg poslovanja, od danas je privredno društvo EPS snabdjevanje pripojeno  Javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije.

Ova statusna promjena nema uticaja na odnose sa kupcima električne energije, jer se sva prava i obaveze EPS Snabdjevanja prenose na EPS. Kupci će račune za električnu energiju moći da izmire na istim uplatnim mjestima i na isti način, kao i do sada.

Uz podršku Vlade Srbije, Elektroprivreda Srbije nastavlja reorganizaciju za unapređenje poslovanja. Prioritet za EPS ostaje obezbeđenje nesmetane i kontinuirane proizvodnje električne energije i stabilno snabdevanje svih kupaca” – rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS.

EPS Snabdjevanje prenosi svoju cjelokupnu imovinu i obaveze na EPS, koji kao pravni sljedbenik nastavlja da posluje pod istim imenom, pretežnom delatnošću i nepromjenjenim osnovim kapitalom.

U prvoj fazi reorganizacije EPS je 1. jula 2015. godine počeo da funkcioniše kao objedinjeni sistem u kojem su nekadašnjih 14 djelova grupisani u tri cjeline za proizvodnju, distribuciju i snabdjevanje električnom energijom.

Prestankom postojanja EPS Snabdjevanja kao zasebnog privrednog društva, objedinjene su cjeline za proizvodnju i snabdjevanje električnom energijom. Poslovi distribucije upravljanja distributivnim sistemom i dalje su u nadležnosti privrednog društva Operator distributivnog sistema (ODS) EPS Distribucija, čiji je osnivač JP EPS. Beta

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti