Srijeda 12. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasIz Srbijagasa poručili: Obezbijedili smo potrebne količine gasa za grijnu sezonu

Iz Srbijagasa poručili: Obezbijedili smo potrebne količine gasa za grijnu sezonu

BEOGRAD – Obezbijedili smo sve potrebne količine gasa za grijnu sezonu, rekao je za Prvu TV direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, a prenosi B92.

Naveo je da je u Mađarskoj uskladišteno 350 miliona kubika i da se taj prostor i dalje puni te da je „Banatski dvor pun “.

“Predsjednik Vučić je dogovorio cenu po naftnoj formuli što je mislim najbolja sada cena moguća. Imamo količine nešto iznad nivoa koji smo prošle potrošili tako da ne očekujem probleme sa gasom“, kaže Bajatović.

Prema njegovim riječima, po 350 dolara Srbija gas prodaje a 386 evra je cijena po kojoj se uvozi a razliku pokriva država.

„To je neophodno zbog građana i privrede i kako bi se inflacija držala pod kontrolom. Nećemo povećavati cenu koliko god možemo da izdržimo – da zadržimo radna mesta i razvoj, koštaće nas to milijarde, nešto ćemo morati da kupimo na tržištu, ali gledaćemo da kupujemo po najpovoljnijim uslovima“, objasnio je Bajatović.

Kaže da nije samo „problem sa računom, problem je kada enegenata nema na tržištu da se kupe“.

Naglasio je da će biti potrebno da se štedi struja kako bi je što manje uvozili, jer će cene energenata biti više tokom zime.

B92

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti