Utorak 19. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomePozicija3Nakon RiTE Gacka i radnici RiTE Ugljevik idu u štrajk

Nakon RiTE Gacka i radnici RiTE Ugljevik idu u štrajk

UGLJEVIK – Sindikalna organizacija Rudnika i Termoelektrane Ugljevik donijela je odluku da 28. novembra stupi u štrajk, saznaje portal CAPITAL.

Štrajk će početi u 10 sati okupljanjem u krugu preduzeća i trajaće do ispunjenja zahtjeva.

Radnici traže da se hitno poveća cijena rada sa 150 na 170 maraka, kao i da se krene u izmjene Kolektivnog ugovora kako bi se stvorili uslovi za povećanje plate od 15 odsto.

Sindikat traži i da se  između matičnog preduzeća i RiTE Ugljevik definiše cijena struje koja bi obezbjedila investicije u rudatsku opremu.

Stupanjem u štrajk biće obezbjeđen minimum procesa rada koji obezbjeđuje sigurnost ljudi i imovine”, obećavaju sindikalci.

Podsjećamo, kako je CAPITAL nedavno pisao, sidnikat je početkom novembra zatražio povećanje plata, a koji u Elektroprivredi Republike Srpske za sada očigledno ignorišu.

Pitanje je i u koj bi mjeri smjeli da idu u tom pravcu, jer Vlada Srpske smatra kako su plate radnicima u ERS-u veće od prosjeka u odnosu na druga javna preduzeča.

Radnici iz Ugljevika ovom odlukom pridružili su se kolegama iz Gacka, koji u štrajk stupaju 22 novembra, takođe tražeći povećanje plata.

CAPITAL

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti