Četvrtak 25. April 2024.

CAPITAL.BA

HomePozicija1„Eko toplane“: Banjaluka bi mogla ostati bez grijanja

„Eko toplane“: Banjaluka bi mogla ostati bez grijanja

BANJALUKA – Banjalučka „Eko toplana“ bi usred grijne sezone mogla prestati sa isporukom toplotne energije, čime bi desetine hiljada korisnika usluga ovog preduzeća moglo ostati bez grijanja.

Iz ovog preduzeća su poručili da bi se ovaj scenario mogao dogoditi „ako se na sutrašnjoj sjednici Skupštine grada ne donese odluka o rješenju problema likvidnosti i pozitivnog poslovanja ‘Eko toplana'“.

Kako su naveli u slučaju da se ne donese takva odluka „Eko toplane“ će zvanično postati nelikvidne i vrlo brzo doći u situaciju da prekinu proces proizvodnje i isporuku toplotne energije.

„Uprkos izazovima sa kojima smo suočeni zbog globalnog povećanja cijena, kao i svih mjera koje smo preduzeli, te apela prema Gradskoj upravi u proteklih godinu dana, do danas nije pokazan interes da se pronađe rješenje niti je Skupština grada upoznata sa ovim problemom od strane Gradske uprave. Odugovlačenje ovog procesa predstavlja kršenje Ugovora o strateškom partnerstvu koji je Grad zaključio sa privatnim partnerom“, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Očekuju da će Grad Banjaluka reagovati u što kraćem roku i na sutrašnjoj sjednici Skupštine donijeti odluku.

Iz ovog preduzeća su u više navrata upozoravali da će im biti ugrožena likvidnost i samo poslovanje ako se ne udovolji njihovom zahtjevu za poskupljenje grijanja, o čemu je CAPITAL pisao.

“Eko toplane” su tražile da se cijena grijanja uveća za 60 odsto.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti