Utorak 16. April 2024.

CAPITAL.BA

HomeEnergetska EfikasnostDirektor Fonda za zaštitu životne sredine RS kupi ruska iskustva u upravljanju...

Direktor Fonda za zaštitu životne sredine RS kupi ruska iskustva u upravljanju otpadom

NIŽNJI NOVGOROD – Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Srđan Todorović razgovarao je u Nižnjem Novogorodu sa ministrom ekologije nižgorodske oblasti Denisom Borisovičem o politikama i tehnologijama upravljanja otpadom i mogućnostima njihove primjene u postojećim sistemima.

 

„Ekologija je najvažnija globalna tema i veoma je značajno podijeliti iskustva i otvoriti nova polja saradnje“, rekao je Todorović nakon sastanka sa ministrom Borisovičem.
On je najavio da će Fond organizovati posjetu za predstavnike komunalnih preduzeća, regionalnih deponija i subjekata koji se bave preradom otpada u Republici Srpskoj, kako bi se vidjelo na koji način je ova oblast organizovana u Nižnjem Novgorodu, koje se tehnologije koriste i koje su sve mogućnosti za korištenje takvih rješenja i tehnologija za konačno zbrinjavanje otpada i u Republici Srpskoj.
Sastanak sa ministrom ekologije nižgorodske oblasti organizovan je na inicijativu direktora Privredna komora ove regije Ivana Razuvaeva koji je tokom ranije posjete Srpskoj razgovarao sa ministrom energetike i rudarstva RS Petrom Đokićem i direktorom Fonda Srđanom Todorovićem.
Sastanku sa ministrom Borisovičem i direktorom Razuvaevim pored Todorovića prisustvovali su stručni savjetnik u Ministarstvu energetike i rudarstva Dalibor Đekić i direktor Centra za balkanska istraživanja pri Univerzitetu u Nižnjem Novgorodu, jerej Miladin Mitrović.
Tokom posjete nižgorodskoj oblasti rektor Univerzitetu u Nižnjem Novgorodu Žana Viktorovna sa svojim najbližim saradnicima upriličila je prijem za članove delegacije iz Republike Srpske, kojima je data prilika da održe predavanje studentima Fakulteta za međunarodne studije o političkom položaju i ustavnoj organizaciji Republike Srpske, sa osvrtom na trenutna dešavanja u regionu i svijetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti