Ponedjeljak 15. April 2024.

CAPITAL.BA

HomePozicija2ETMAX ukazao na mogućnosti koje privredi osigurava primjena obnovljivih izvora energije

ETMAX ukazao na mogućnosti koje privredi osigurava primjena obnovljivih izvora energije

TREBINJE – Privredna komora Republike Srpske organizovala je 9. juna u Trebinju Konferenciju  pod nazivom “Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS”.

Preduzeće ETMAX je učestvovalo u radu panela, pod naslovom: Solarna energija – potencijal i energija budućnosti i tom prilikom smo ukazali na iskustva preduzeća u primjeni praksi održivog razvoja.

Konferencija je posvećena različitim aspektima održivog razvoja, izazovima koji su pred nama u ovoj oblasti, kako u sadašnjem trenutku, tako i u budućnosti, te potencijalima i razvoju tehnologija koje su održive i bez negativnog uticaja na životnu sredinu.

U okviru panela Solarna energija – potencijal i energija budućnosti, pored predstavnika ETMAX-a prisutnima su se obratili i predstavnici institucija iz oblasti energetike, kao i predstavnici bankarskog sektora.

Foto: Privredna komora Republike Srpske

ETMAX je ukazao na mogućnosti koje privredi osigurava primjena obnovljivih izvora energije, a posebno uspostava i razvoj projekata iz oblasti korištenja solarne energije.

Takođe, predstavljeni su neki od najvažnijih projekata preduzeća, kao što je Solarni park Nevesinje, ali i drugi projekti, koji su u prethodnom periodu značajno uticali na širu primjenu obnovljivih izvora energije na našim prostorima.

Naglasak učešća ETMAX-a na Konferenciji bio je na tome da se ukaže koliko je upravo u oblasti korištenja solarne energije značajan potencijal da se postignu elementi održivosti u poslovanju, te kako kreirati i unaprijeđivati radna mjesta zasnovana na korištenju tehnologija koje postižu pozitivan ekološki otisak.

Uloga privrede u održivom razvoju je izuzetno značajna i upravo je poslovni sektor pokretač šireg razvoja društvene zajednice, što je samo jedna od poruka koje su poslate sa Konferencije.

Preduzeće ETMAX je opredjeljeno da široj zajednici ukaže na pozitivna iskustva u radu, kao i primjeni održivih praksi, te rezultatima koji su ostvareni ovakvim pristupom.

Upravo su dešavanja, kao što je Konferencija “Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS” dobra prilika za dijalog relevantnih sagovornika, razmjenu iskustava o navedenim pitanjima i razvoju saradnje na širem nivou.

PR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti