Ponedjeljak 29. April 2024.

CAPITAL.BA

HomePozicija5Njemačka energetska grupa potvrdila očekivanja za ovu godinu

Njemačka energetska grupa potvrdila očekivanja za ovu godinu

BERLIN – Njemačka energetska grupa RWE potvrdila je u četvrtak svoja poslovna očekivanja za tekuću godinu. Naime, kompanije je saopštila kako i dalje pretpostavlja da u 2024. neće moći dostići “vrlo dobru” zaradu kao i u 2023. godini. 

Energetska kompanija očekuje da će dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) prilagođena za jednokratne učinke biti u rasponu od 5,2 milijarde evra do 5,8 milijardi evra u 2024. godini – kao što je već najavljeno u novembru.

“Zbog nedavnog značajnog pada cijena električne energije na evropskim veleprodajnim tržištima, očekujemo brojku na donjoj granici predviđenog raspona”, rekao je glavni finansijski direktor RWE-a Michael Müller.

Prilagođeni neto prihod

Isto se odnosi i na prilagođeni neto prihod temeljnog poslovanja, za koji kompanija očekuje da će biti između 1,9 i 2,4 milijarde evra, rekao je.

RWE je potvrdio poslovne rezultate za 2023. predstavljene krajem januara, prema kojima je prilagođena EBITDA porasla sa 6,3 milijarde evra na nešto manje od 8,4 milijarde evra. Prilagođeni neto prihod iznosio je ukupno 4,5 milijardi eura u 2023., u odnosu na 3,2 milijarde evra u prethodnoj godini.

Akcionari će dobiti jedan evro po akciji za 2023., a cilj dividende za 2024. ostaje 1,10 evra, izvještava njemačka novinska agencija DPA.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti