Petak 21. Juni 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasDo kraja sezone grijanja u Banjaluci potrebno četiri miliona KM

Do kraja sezone grijanja u Banjaluci potrebno četiri miliona KM

BANJALUKA, Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da grad nema četiri miliona KM, koliko je potrebno da gradska “Toplana” privede kraju sezonu grijanja, ali da ta sredstava ovo preduzeće treba da obezbijedi do kraja juna iz redovnih priliva.

On je rekao novinarima da se mora učiniti sve kako bi se ova sezona grijanja dovela do kraja, te dodao da je potrebno napraviti koncept šta sa “Toplanom” u narednom periodu.

“U prvoj fazi moramo donijeti odluke koje će osigurati da naredna sezona grijanja počne na vrijeme i da ne bude problema, a da istovremeno uđemo u fazu finansijskog i tehnološkog restrukturisanja `Toplane`”, naveo je Gavranović, dodajući da se to odnosi na poboljšanje distributivne mreže, te otvaranje novih kapaciteta.

Gavranović je rekao da će sve učiniti da se obezbijedi siguran početak naredne sezone grijanja.

“Skoro svakodnevno imamo sastanke sa predstavnicima `Toplane`, posebno zbog stanja u kome se preduzeće i sistem grijanja nalaze”, rekao je Gavranović i istakao da je teško doći do mehanizma kako da preduzeće obezbijedi nabavku mazuta iz tekućeg priliva sredstava i uspješno završi sezonu.

Gavranović je ocijenio da je vrijeme da se “podvuče crta” i prekine sa politikom iz ranijih vremena oko “Toplane” kako bi se gradu obezbijedilo grijanje i naredne sezone. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti