Četvrtak 30. Novembar 2023.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasĐokić: Pitanje "Južnog toka" će se rješavati u saradnji sa Srbijom

Đokić: Pitanje “Južnog toka” će se rješavati u saradnji sa Srbijom

BEOGRAD, Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić je rekao da Srpska ne gubi nadu da se ideja gasovoda “Južni tok” može vratiti ponovo “na neki drugi način”, ali je dodao da će se to pitanje rješavati u saradnji sa Srbijom.

On je rekao da je Srpska, kada je riječ o sistemu gasa i upotrebi gasa kao energenta, i dalje veoma zainteresovana da bude dio projekata kojima bi se ovaj region obezbijedio gasom.

“U ovom trenutku gasovod `Južni tok` je došao u krizu, ali mi ne gubimo nadu da postoji rješenje i da se ta ideja može vratiti ponovo možda ne na isti, ali na neki drugi način”, rekao je Đokić u Beogradu, gdje je učestvovao na skupu o energetici u regionu.

On je rekao da je Srpska, u svakom slučaju, spremna da participira u dijelu svojih i obaveza i potreba i ranije postignutih dogovora da bude dio tog sistema.

Đokić je naglasio da Srpska još nije bila u prilici da razgovara o konekciji Srpske na “Turski tok” i dodao da su to za sada samo opcije koje se pojavljuju.

“Mi ćemo, svakako, u tom smislu pratiti ono što će uraditi Srbija u tom dijelu i ovo pitanje ćemo rješavati u punoj saradnji sa Srbijom. To je jedino moguće na taj način riješiti”, rekao je Đokić. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti