Utorak 19. Mart 2024.

CAPITAL.BA

HomeNafta i GasNjemačka i Argentina će sarađivati u projektima oko tečnog gasa

Njemačka i Argentina će sarađivati u projektima oko tečnog gasa

BUENOS AJRES – Njemačka je predložila Argentini da započnu rad na zajedničkim projektima koji se tiču tečnog gasa, izjavio je argentinski predsjednik Alberto Fernandez.

On je rekao da se razgovaralo o mogućnosti da Italija uloži sredstva u postojeće projekte izgradnje postrojenja za proizvodnju tečnog gasa, koje zainteresovane zemlje pokušavaju da ubrzaju, kako bi se iskoristio gas sa gasnog polja “Vaka muerta” i izvozio gdje je potreban.

“O istoj stvari smo razgovarali sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom. On mi je rekao da moramo započeti ove razgovore na nivou tehničkih grupa”, istakao je Fernandez na konferenciji za novinare na samitu Grupe sedam G7, čiji je snimak juče objavila Vlada Argentine.

Fernandez je naglasio da se globalna zajednica suočava sa ozbiljnim problemima u vezi sa klimatskim promjenama i bezbjednošću hrane i energije, tako da je prisustvo Argentine na G7 veoma važno.

Usljed sankcija Zapada Rusiji, Fernandez je u maju izjavio da bi Argentina mogla da prodaje tečni gas Evropi i postane snabdjevač tog energenta u roku od nekoliko godina. Srna

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Povezane vijesti