Informacija je energija! | Marketing| Kontakt|среда, јул 28, 2021
Nalazite se na Home » Gas » Bolje snabdijevanje gasom Zvornika, Bijeljine i rafinerija

Bolje snabdijevanje gasom Zvornika, Bijeljine i rafinerija 

BANJALUKA, Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će sporazum koji je potpisala sa generalnim direktorom kompanije „Gasprom“ Aleksejem Milerom o direktnoj isporuci gasa Srpskoj bez posrednika, omogućiti povoljnije snabdijevanje gasom Zvornika i Fabrike glinice „Birač“, područja Bijeljine, kao i rafinerija u Brodu i Modriči.

Cvijanovićeva, koja zajedno sa predsjedniom Republike Srpske Miloradom Dodikom boravi u radnoj posjeti Ruskoj Federaciji, istakla je da je potpisivanjem ovog sporazuma značajno unaprijeđena saradnja u odnosu na prethodni period.

Predviđeno je da kompanija „Gas-res“ gas direktno, bez posrednika, kupuje gas od „Gasproma“ i dalje ga distribuiše kupcima u Republici Srpskoj, što će omogućiti nižu cijenu ovog energenta, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Cvijanović je rekla da je danas potpisan i memorandum o saradnji između Vlade Republike Srpske i kompanije „Zarubežnjeft“.

Ona je navela da ova kompanija planira da investira u gasifikaciju Rafinerije u Brodu kako bi sa mazuta prešla na gas, što će, između ostalog, dorinijeti značajnom unapređenju ekoloških standarda.

Dodik i Cvijanovićeva sutra nastavljaju posjetu Rusiji u koju su otputovali juče. Srna

Dodaj Komentar